8 Şubat 2009 Pazar

Anavatanının Mezopotamya bölgesi olduğu ve buradan yayıldığı tahmin ediliyor.
"Zeytinyağlılar" diye adlandırılan yemeklerin sadece Anadolu mutfağına ait olduğunu,Akdeniz mutfağında yemeklerin hemen hepsinin zeytinyağı ile piştiğini,
Girit adasında kişi başına 31 Kg, Yunanistan da 18,5 kg, İtalya da 7,5 kg, 8.2 kg İspanya'da (1995 yılında yapılan istatistik ) 1993 yılında yapılan istatistikte Türkiye'de kişi başına 800 gr tüketiliyor.
Gençlik ve ergenlikte vücudun en çok kaliteli gıdaya ihtiyacı olduğu dönemdir ve zeytinyağ burada iyi bir tercihtir.
Yaşlılıkta kalsiyum kaybını önlüyor, kemik erimesine engel oluyor.
Hamilelikte, içinde bulunan yağ asitleri hücre ve sinir sisteminin oluşturulmasında çok önemli etkendir.Günde iki çorba kaşığı zeytinyağı tüketilmelidir..Sporcular için zeytinyağı çok önemlidir. Zeytinyağın içerisinde bulunan oleik asit kaslar tarafından en kolay yakılan ve en kolay hazmedilen yağdır.
Ağızda çalkalandığında dişlerin beyaz kalmasını sağlar.
Zeytinyağının saklanma koşullarıYoğun ışık alan yerlerden uzak tutun
Mutlaka cam şişelerde saklayın
Çok sıcak veya çok soğuk ortamlarda saklanmamalıdır.
Teneke kutularda alınan zeytinyağı kapağı açıldıktan sonra cam şişelere aktarılmalıdır.
Zeytinyağını daha çok kullanmanız için uygun bir ortam oluşturun çünkü zeytinyağı sadece bizi sağlıklı kılmaz, aynı zamanda eşsiz tadı ile hepimizin hava kadar, su kadar ihtiyaç duyduğumuz sevgiye de yerleştirir içimize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder